Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Το Τσουνάμι της ζωής μας


Το σχόλιο του Ἄνω Σχῶμεν για τα θλιβερά γεγονότα της Ιαπωνίας.

Με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Ιαπωνία μετά το σεισμό των 9 Ρίχτερ και τον πνιγμό τόσων δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, ακούσαμε...

από τηλεοράσεως, ανθρώπους πολλούς, επιστήμονες, καλλιεργημένους, καλλιτέχνες, ανθρώπους κάθε είδους επαγγέλματος, νέους, να σχολιάζουν τα τελευταία γεγονότα, αναφέροντας ότι η μητέρα φύση εκδικείται, ότι το θύμα η φύση σηκώθηκε να χτυπήσει τον θύτη άνθρωπο και όλα αυτά που ναι μεν είναι αληθή και σωστά, όμως:


- Δεν ακούσαμε ούτε έναν από όλους αυτούς να αναφέρονται εις τον Θεόν που δημιούργησε όλα αυτά και που ο άνθρωπος με την απόλυτη ελευθερία του, στράφηκε ουσυιαστικά εναντίον του δημιουργού του.

- Δεν ακούσαμε κανέναν να αναφέρεται στην ηθική κατάπτωση του ανθρώπου, στην απομάκρυνσή του από τον Θεό, στον ατομισμό και ωχαδελφισμό που παρατηρείτε στις μέρες μας, αδιαφορώντας όχι μόνο για τον συνάνθρωπο, αλλά και για όσα συμβαίνουν γύρω μας.

- Δεν ακούσαμε κανέναν να αναφέρεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννου και στα όσα καταμαρτυρούνται εκεί, γι'αυτά που πρόκειται να συμβούν στην ανθρωπότητα και στη ζωή μας.

-Δεν ακούσαμε κανέναν να μιλάει για επιστροφή στο Θεό και τήρηση των εντολών Του.

- Δεν ακούσαμε κανέναν να μιλάει για ενίσχυση της χαλαρωμένης πνευματικής ζωής μας και για μεγαλύτερη συμμετοχή μας στα μυστήρια της Εκκλησίας μας που αποτελούν τη θύρα για την είσοδό μας στη Βασιλεία των Ουρανών.

- Δεν ακούσαμε από κανέναν μία συγγνώμη για όλα αυτά που όλοι μας έχουμε προξενήσει στον κόσμο.

- Εφόσον λοιπόν δεν ακούσαμε όλα αυτά που έπρεπε να ακούσουμε σαν φιλοξενούμενοι αυτού του πλανήτη που ονομάζεται γη, μάλλον πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε και όλα τα άλλα δεινά που αναμένεται να συμβούν στη ζωή μας.


Ας μετανοήσουμε όλοι αδελφοί μου και ας συγχωρούμε.
Ας είμαστε όλοι σε εγρήγορση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου